Cash gamen of toernooien?

Joris |
Poker Games

Bij de ontwikkeling van je pokercarrière word je regelmatig voor de keuze gesteld wat nou eigenlijk beter is. Eigenlijk is deze vraag niet te beantwoorden, want wat het is afhankelijk van het type speler dat je bent. Voor de ene speler is cash gamen lucratiever, terwijl de andere meer winst zal maken met het spelen van toernooien.

Persoonlijk ben ik er nog niet helemaal achter wat het beste voor mij is, echter neig ik ernaar om me meer te gaan richten op het spelen van pokertoernooien. Ik weet ondertussen wel dat cash gamen me vaker verliezen oplevert en dat het spelen van toernooien zekerdere factor is.

Bij een “no limit” cash game zet je al gauw hogere bedragen in met een pocket paar, of bij hoge kaarten ongeveer drie maal de big blind. Het spel krijgt een hele andere wending wanneer je niets flopt, of wanneer je inzet wordt verhoogd. De hoogste pot die ik tot nu toe met online pokeren heb gespeeld had een totale waarde van $340. Ik begon met pocket Negens en verhoogde. Verschillende spelers gingen mee. De flop was A97, waarmee ik trips maakte. Natuurlijk verhoogde ik flink en bleef een speler over die meeging op mijn verhoging… precies zoals ik had gehoopt. De turn kaart was wederom een Aas, waarmee ik mijn full house van Negens over Azen maakte. Aan het spel van mijn tegenstander kon ik zien dat hij trips Azen maakte. Ik dacht favoriet te zijn om te winnen en checkte om meer geld in de pot te krijgen. Hij ging “all in” en aangezien ik zeker van mijn winst was, dacht ik niet na en ging ik mee. De showdown was een regelrechte shock! Zijn full house Azen over Negens kraakte mijn full house, ik verloor mijn dag winst!

Wat ik hiermee probeer te benadrukken is dat je bij het spelen van cash games veel kunt winnen, maar bij een harde rechtse uit onverwachte hoek ook erg gemakkelijk alles kunt verliezen. Uiteraard bestaan er pokerspelers die de tegenstander hadden kunnen lezen, maar dit is van groots belang voor de meeste bezoekers van PokerKamers.nl die nog maar net beginnen te pokeren online.

In tegenstelling, het spelen van toernooien geeft enige zekerheid. Je verliest misschien je inzet, maar niet je hele bankroll. De komende periode ga ik me meer richten op zekerheid en proberen mijn bankroll te laten groeien. Je zal me het meeste tegen komen aan de SNG pokertafels van Titan Poker.