De bad beat

Joris |
Online Poker

We kennen het allemaal wel, je hebt een uitstekende hand pre-flop, dus je zet sterk in. Er is maar een speler die mee gaat… de ideale situatie dus. Bij de showdown ben je stom verbaasd dat deze ene speler je trips Azen verslaat omdat hij op de river een straat hit met 84 off-suit in zijn hand. Het enige dat je denkt is “Why the fuck did he call my bet!”, er is geen verklaring voor… maar het levert je een hoop frustraties op.

Toch zijn er ook situaties die je zelf opzoekt, het voelt als een bad beat, maar als je beter had nagedacht dan had je wel beter uitgekeken. Ik liep laatst tegen een perfect gespeelde trap aan. Zelf maakte ik op de river de nut flush, echter lagen er twee Koningen op tafel. Mijn raise van $20 werd all-in verhoogd. Na even na te denken schatte ik de tegenstander in op een flush, maar aangezien ik de Aas in mijn hand had dacht ik dat de call wel verantwoord was. NOT!!! Ik verloor de pot van zo’n $120 omdat ik tegen een full house Koningen over Achten aan liep. Zuur dus, maar geen bad beat, gewoon een bad play.

Hetzelfde geldt voor chasen. Een flush draw completeren zonder de juiste pot odds is dom en het kan je veel geld kosten. Het is een van de fouten die ik regelmatig maak, helaas… ook ik moet nog veel leren. 😉 Ken de statistieken, bereken je kansen, bluf niet als je zelf het initiatief niet hebt genomen. Dit zijn slechts een klein aantal tips, maar wel hele belangrijke wanneer je wilt winnen met pokeren.

Succes en let op dat je bij een bad beat niet je concentratie verliest!