Fort Knox SNG

Joris |
Fort Knox Sit & Go

Op dit moment speel ik de $50+$9 Fort Knox Sit & Go op Titan Poker. De hele week speel ik al Jackpot toernooien op Titan (mijn homebase) en heb ik enorm veel opgestoken. Door de eerste drie handen ben ik nu ruim chipleader geworden, want met de eerste hand (Ace of Hearts Queen of Diamonds) knalde ik er al bijna iemand uit. Zijn pre flop raise bleek op niets te zijn gebaseerd en toen kwam de flop met daarin een Aas en een Koning. Een paar Aasjes voor mij dus, met een top kicker. Mijn raise werd zelfs ge-reraised, maar duidelijk niet genoeg, dus nam ikzelf maar het initiatief door all in te gaan. Daarop folde mijn tegenstander en won ik de pot. Hij zei in de chat dat hij K9 had, niet te begrijpen!

Alweer een paar handen verder en de blinds zijn ondertussen 30/60. Met een pocket paar Aasen win ik maar een klein potje. Mijn zoon had even mijn aandacht nodig, dus ging ik voor de river all-in, terwijl ik beter had kunnen hopen dat de river mijn tegenstander nog een beetje zou helpen.

Het blijkt toch lastig om te spelen en te schrijven, misschien volgende keer een voice recorder gebruiken. Ik heb een paar leuke handen gehad en ze lijken te blijven komen. Toch heb ik ook wel weer een aantal fouten gemaakt, waaronder een low stack voor het blok te zetten met Ace of Hearts 6 of Hearts, suited dus. Zijn AT off-suit bleven staan en ik verloor de helft van mijn stack.

Head’s up en ik ben chipleader. Beetje geluk gehad, of gewoon goed gespeeld? Allebei een beetje, that’s poker! AK suited op de big blind, en hij foldt 🙁 Gelukkig flop ik daarna een Jack, met Jack of Clubs 10 of Spades in de pocket. Zijn J6 blijft de zwakste hand. $150 in de pocket, op naar de volgende winst.

PS: Ik heb veel erg goede handen gehad, waaronder twee maal pocket rockets, meerdere pocket pairs en hoge combinaties in de hand. Deze pot had mijn naam al op nummer één staan voordat er gespeeld werd. Goed voor mijn zelfvertrouwen!