Gigagonnie’s Poker Blog (Deel 1)

Joris |
Gigagonnie's Poker Blog - Deel 1

Poker was voor mij heel lang een spelletje dat je zo af en toe gezellig samen met vrienden speelt. (Veel) Biertjes erbij, peukje erbij (nog voor het tijdperk dat iedereen kindjes krijgt en opeens “gezond” gaat leven), niet teveel nadenken en lekker spelen. Natuurlijk gebeurt dat ook nog regelmatig, maar toen ik doorkreeg dat er wat meer achter stak dan blind All-In gaan, ben ik verder gaan zoeken.

Ik heet Gonnie, ben 33 jaar (ik weet het, een ouwetje om te beginnen in de pokerwereld) en speel sinds een jaar of 2 online poker. In deze blog kunnen jullie mijn queeste volgen beter te worden in het mysterie van pokerland, of dan toch in al die wiskunde!

Zoals gezegd ben ik een jaar of 2 geleden begonnen, toen ik me ongelooflijk zat te vervelen omdat ik na een operatie een paar weken thuis zat. Midden in de winter, buiten nat, binnen warm maar saai… Op internet wat sites opgezocht, begonnen bij Party Poker. Leuke site, altijd genoeg te doen, ongelooflijk hoeveel mensen daar af komen op $ 100 Freerolls! Toen nog een tijdje bij Rosso Poker gespeeld. Toen nog een leuke site omdat ze aan het testen waren en in het begin $ 1000 Freerolls hielden waar een man of 100 om speelde. Paar keer in de (big) money geëindigd maar daar bleef het dan ook wel bij.

Echt verdienen deed ik nog niet, ik won eens wat, verloor eens wat (bankroll management, wat is dat?) maar speelde over het algemeen quitte. Een keer een boekje gekocht maar daar werd ik niet veel wijzer van. Change of strategy: ons ben zuunig, dus ik ga proberen via Freerolls wat cash te verdienen! Zo ook bij Poker For Free terecht gekomen. Leuke site natuurlijk en what do you know: ook nog strategy informatie en een leuk (jammer genoeg nog niet zo druk) forum! Ook in die Freerolls heb ik geld verdiend om cadeautjes te kopen voor mijn wederhelft die wat minder gelukkig was met mijn nieuwe hobby! 🙂

Maar inmiddels was het al te laat: ik was ziek! Gegrepen door het pokervirus! Maar toch en toch… Tight, Agressive, Loose, Passive, alles heb ik geprobeerd maar kon niets iets vinden waar ik consistent mee kon winnen. Dit lag ongetwijfeld aan mezelf maar ja, hoe ga je dan te werk? Toen ik de aanbieding zag van PokerStrategy: $ 50 Free Cash EN nog meer leren over poker was de keus snel gemaakt: dat ga ik proberen!

Op advies van Poker For Free toch maar niet blind de test ingegaan, maar eerst de basic artikelen gelezen en dat was maar goed ook! Wat, een duidelijke strategie, bankrollmanagement, paartjes onder de 7 altijd folden? Er ging een wereld voor me open! Vervolgens de test gemaakt en in 1x geslaagd: hengel uit en vissen maar!

Mijn strategie is nu om eerst een tijdje te gaan spelen volgens de SSS strategy, om te zien hoe dat gaat. Daarnaast de artikelen te lezen en wat coachings te volgen om zo mijn spel te verbeteren en te zien waar ik al die tijd geld weggooide. Registratie was zo gebeurd en een dag later was het geld er. Ik heb gekozen voor Mansion, vanwege positieve reviews en omdat ik al een account bij Titan had. Ik vind het een fijne site, ze hebben veel Low-Limit tafels (dus ook genoeg actie op de 2NL en 4NL) en Double or Nothing toernooien (mijn persoonlijke favoriet) vanaf 1 dollar.

Volgens BRM kun je pas naar NL10 met $ 60 dus braaf begonnen op NL4. Door de duidelijke guidelines kun je maar weinig handen spelen (gaap!) dus al gauw meer tafels geopend. Na anderhalf uur spelen volgens SSS kwam ik tot de conclusie:

  • ik speelde voorheen helemaal niet Tight/Agressive, maar zo Loose als wat.
  • als ik geld wil overhouden aan poker moet ik minder spelen alleen maar omdat ik het leuk vind maar mijn ogen op het geld houden.
  • SSS werkt maar is wel een beetje saai.

Resultaat: $ 1,57 winst, op zich niet veel maar dit is toch 39BB en daarnaast 35 Mansion punten.

Opmerking: je moet wel een minimum aantal punten halen om de $ 50 te mogen houden en vervolgens de $ 100 te verdienen en bovendien om meer artikelen te kunnen lezen bij PokerStrategy, of dat haalbaar is kunnen jullie lezen in mijn volgende blog!

1 reactie

Bas 30 juli 2014

Leuk om te lezen, van beginner tot steeds meer gevorderde pokerspeler. Die afleiding is inderdaad killing, concentratie blijft belangrijk bij het pokeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *