Gigagonnie’s Poker Blog (Deel 3)

Joris |
Gigagonnie's Poker Blog - Deel 3

Het is zo ver! Lang verwacht en toch gekomen heb ik recent meerdere mijlpalen bereikt! Behalve het feit dat ik de 35 herfsten (ben eind oktober jarig) ben gepasseerd, heb ik ook voor het eerst mijn bankroll zien groeien tot boven de € 100! Dus dat was reden voor een feestje dus na bekomen te zijn van de kater van het echte feestje heb ik mijzelf getrakteerd op de Small Stakes versie van Holdem Manager.

In mijn vorige blog had ik het nog over PokerTracker, maar toen ik tijdens de probeerversie van deze software tegen allerlei problemen aanliep met de PostgreSQL-database heb ik besloten verder te kijken. Wie die database heeft ontworpen moet nodig in de leer bij Bill Gates, want wat is dat gebruikersONvriendelijk zeg! Of ligt het nou aan mijn matige technische inzicht, mijn belabberde ruimtelijke inzicht en mijn ondermaatse ICT-kennis (op alle Microsoft-Office producten na dan)?

Hoe het ook zij, toen ik de Installatie-Manuals van Holdem Manager had gevonden had ik het gevoel dat dat niet fout kón gaan dus heb ik wat winnings overgeheveld naar Neteller en de software aangeschaft die mijn bankroll naar ongekende hoogten moet gaan opstuwen. Na het foutloos opnieuw installeren van PostgreSQL en Holdem Manager opende ik vol verwachting het programma, wilde mijn prachtig stijgende grafiek bewonderen en…, toen bleek de history van één pokersite (daar waar ik het meest op gespeeld heb de laatste maanden) verdwenen is. Hoe kan dat nou weer??? Wie het weet mag het zeggen!

Nogal een anticlimax dus, en okay, ik moet voorlopig weer op NL10 gaan grinden om mijn bankroll weer aan te vullen, maar met deze software kan dat natuurlijk niet mis gaan! 😉 Ik heb van alles gelezen over alle statistieken, VPIP, PFR kennen geen geheimen meer voor me. Mijn vrienden snappen niets van de pokertermen die ik gebruik als ik ze deelgenoot maak van mijn laatste winstgevende potje dus ik voel mij al een echte pokerpro worden. Nou ja, dat is natuurlijk helemaal niet zo, want die doen tenminste alles uit hun hoofd, terwijl ze ook nog hun gezicht in de plooi moeten houden, de pot moeten tellen en ook nog de Stacks en Moves van anderen in de gaten moeten houden! Diep respect!

Maar de 23 dollar die ik won tijdens mijn laatste toernooitje is ook best goed! Inmiddels heb ik de Short Stack Strategie aardig onder de knie en ben ik opgeklommen tot de NL20-tafels. Bovendien heb ik bij PokerStrategy de Silver status bereikt. Dit betekent toegang tot nog meer Coaching, artikelen en dergelijke.

Door het posten van een aantal handen heb ik een belangrijke leak bij mezelf ontdekt: het doorbetten met een hoog pocket pair (bijv. Heer van een willekeurige soort Heer van een willekeurige soort) als er een Aas op tafel ligt. Zoals gebruikelijk maakte ik in die gevallen een Continuation Bet (2/3 van de pot – wel goed) en bij de Turn ging ik all in (FOUT!). Waarom? Tegen die tijd bluf je mensen er niet meer uit (met niets hadden ze niet je Pre-Flop raise en flop C-Bet gecalld) en word je alleen gecalld door betere handen – die met de Aas in handen. Het devies is dus: rustig uitchecken en hopen op een Showdown.

Een andere belangrijke Leak is te veel uit positie spelen. Zo is Aas van een willekeurige soort Vrouw van een willekeurige soort best een goede hand, maar niet UTG. Heer van een willekeurige soort Vrouw van een willekeurige soort kan ook leuk zijn, maar eigenlijk alleen in late posities, zelfs als ze Suited zijn. Het grote voordeel van SSS spelen is dat je niet al te actief met de tafel en de tegenstanders bezig hoeft te zijn. Als je alleen speelt met hele goede kaarten (Boer van een willekeurige soort Boer van een willekeurige soort en hoger vanaf vroege positie, 9 van een willekeurige soort 9 van een willekeurige soort en hoger van middelste positie en 7 van een willekeurige soort 7 van een willekeurige soort en hoger vanaf late positie/Blinds) en dan probeert zo snel mogelijk Heads-Up All-In te komen zonder de pot te overbetten, hoef je eigenlijk niets te weten van de tegenstander. Hierdoor kun je fijn de was opvouwen, een krantje lezen, of wat mensen dan ook doen als ze aan het computeren zijn.

Het nadeel is dat het wel wat saai kan zijn. Daarom speel ik meestal meerdere tafels, een stuk of zes. Als ik een paar uur gespeeld heb kan ik van alle hersenactiviteit spontaan niet meer slapen!

De planning is om mijn Bankroll voorlopig nog verder op te bouwen en dan op enig moment me te gaan verdiepen in Big Stack Strategy – een veel meer dynamische strategie (ook uitgelegd op Pokerstrategy) met nóg meer variantie, maar dus ook hogere winsten! Enne: it’s all about the money!