Avy’s WSOP Main Event Blog – Illusie armer, ervaring rijker

Joris |

Gerelateerde links:

  1. Introductie
  2. Op naar Vegas
  3. Wachten
  4. Wie is wie?
  5. Illusie armer, ervaring rijker
  6. Tijd over…
  7. Alweer thuis
WSOP

Het is alweer twee dagen geleden, maar ik heb dag één van het WSOP niet overleefd. Helaas! Met de spanning vooraf viel het wel mee, maar eenmaal op mijn stoel wist ik niet dat ik zo’n hoge hartslag kon hebben. Vooral in de potten waarin ik me bevond. Ik koos ervoor om mijn eigen spel te gaan spelen, wat erg “tight” is.

De eerste hand die ik speelde was AK off-suit, ik raisde vanaf de cut-off 3 x de BB. De button callde en de flop was 4TT. Ik deed een c-bet en werd gecalld door de jongen achter mij. Hij zat al eerder in een hand en speelde die zeer agressief, dus ik begon al een beetje bang te worden, ondanks dacht ik daar wel de beste hand te hebben. De turn was een A, op dat moment dacht ik “slow playen” en als hij de A ook had call ik liever een bet dan een re-raise. Zo gebeurde het ook, ik checkte de turn en hij vuurde af, na wat twijfel te tonen en wat mislukte chip tricks callde ik hem. De River was een blank en ik checkte weer, natuurlijk pas nadat ik eerst net als of deed dat ik een bet wilde zetten. Hij hapte en gooide er een pot bet in die ik meteen callde. Hij muckte nog voordat ik een hap lucht kon nemen. Een goed begin dacht ik bij mezelf!

De tweede hand die ik speelde was QQ. De hand ging vrij snel, want ik kreeg één caller die na mijn c-bet op de flop afhaakte. Daarna ook nog wel een interessante hand; ik zat op de BB en in midden positie werd er geopend met een bet van 3 x de BB. Hij kreeg slechts twee callers. Ik keek naar mijn kaarten en zag de Rockets. Omdat ik net van Suzan gehoord had dat Sebas net met Azen had verloren van Koningen dacht ik: hoe dan ook, ik wil geen flop zien, want ik ken mezelf en op de flop schuif ik alles er ook in. En als ik dan gecalld word ben ik beat. Dus ik besloot om het pre-flop erin te gooien. Ik zei dus met een ongelooflijke trilling in mijn stem “I’m all-in”. Iedereen folde en ik was weer 1K rijker. Op dat moment stond ik dus nog lekker op average.

Avy Rijnbergen (WSOP)

Na de tweede break (vier uur spelen) was ik, omdat ik aardig kaartdood en ik geen setjes hitte, behoorlijk teruggezakt. Ik speelde toen nog zo’n 20K. Nadat ik wederom geen callers kreeg op mijn TT had ik weinig mogelijkheden om wat chippies te verzamelen. En nogmaals, ik voelde me niet in staat om andere handen te gaan spelen. Ik was uiteindelijk teruggezakt tot iets van 17800 toen ik 20 minuten voor de diner break in vroege middel positie, voor de kenners UTG+1, Ruiten Aas Ruiten Heer vond. Ik besloot om ook deze agressief te spelen, want ik wilde weten waar ik stond als ik een caller zou krijgen. Ik maakte er 1200 van met blinden van 150/300. De button callde, een jongen die drie handen hiervoor net had gedubbeld met KK. Ik vond het een vreemde call en wist dat hij iets moest hebben, ik zette hem op 88 tot JJ (misschien nog QQ). De flop bracht Schoppen 2 Ruiten 5 Ruiten 6, niet slecht dacht ik en ik wilde een check-raise maken, omdat ik dacht voor te liggen (inclusief mijn fold-equity en image). Het vreemde was alleen dat hij een over-bet maakte en omdat ik zo vastbesloten was om een check-raise te doen bleef er nog maar één actie over en dat was ALL-IN, dus dat deed ik dan ook. Hij callde vrij snel en vroeg of ik een set had; op dat moment wist ik dat hij beter speelde dan QQ. Hij toonde AA en ik had nog maar 36% om te overleven. De turn en de river brachten me geen diamantjes en ik kon niets anders dan de beste jongen een hand geven en zeggen dat hij zijn hand goed had gespeeld!

Deze pokerhand is voor vele discussies toelaatbaar en ik hoor dan ook graag hoe jullie erover denken. Ik heb hem al met verschillende spelers besproken en heb er het een en ander van geleerd. Onder deze spelers zitten ook professionele pokerspelers, dus ik ben zeer benieuwd hoe jullie argumenten luiden!