Avy’s WSOP Main Event Blog – Tijd over…

Joris |

Gerelateerde links:

  1. Introductie
  2. Op naar Vegas
  3. Wachten
  4. Wie is wie?
  5. Illusie armer, ervaring rijker
  6. Tijd over…
  7. Alweer thuis

Wat te doen met de tijd die er over is?

World Series of Poker

Naast het analyseren en het verwerken van mijn World Series of Poker uitschakeling zit er niets anders op dan de tijd uit te zingen hier in Las Vegas. Aangezien ik ongelofelijk veel van het spelletje hou zit ik dan ook dagelijks wel ergens aan een pokertafel. De pokertoernooien zijn hier over het algemeen allemaal crapshoots, maar de cash game tafels zitten vaak vol met vis en als ik in de gaten heb dat er weinig te halen valt ben ik ook zo weer pleite. Ik had afgelopen maandag even een rustdag ingebouwd en heb een toernooitje van $60 in mijn eigen hotel gespeeld. De finale tafel halen was daar een stuk makkelijk en iedereen wilde graag een chop, dus ik dacht “why not” (was immers toch short). Daarna de cash tafel aangestampt en de dag afgesloten met $800+. Naast een rustdag was het dus ook een dag die mijn zelfvertrouwen weer een beetje een boost gaf.

Naast het leuke spel aan die tafel is het nog wel grappig om even te benoemen dat ik de hele tijd met mijn buurman zat te praten toen ik naar een kwartier vroeg waar hij vandaan kwam. Dat bleek Amsterdam te zijn. Dus vanaf toen konden we lekker in het Nederlands over onze tegenstanders praten. Nadat mijn Nederlandse buurman vertrok kwam Pablo Javier Ubierna Martinez (nickname op Everest is Morpheo) naast mij zitten. Hij is lid van het Everest Poker Team en speelt $12 cash game tafels van 1K / 2K tegelijk op Everest Poker. Wel grappig om een keer naast te zitten en wat mee te babbelen. Minder grappig was het dat hij positie op mij had. Helemaal toen hij mijn bet re-raiste en ik KK had. Ik besloot te callen en te zien wat de flop zou brengen. De flop was JQK rainbow, perfect dacht ik, of hij speelt AA, QQ of AK. In alle gevallen kon ik mijn best gaan doen om zijn volledige stack in de pot te krijgen. Ik besloot om als eerste een kogel af te vuren en deed dat met een 3/4 pot bet, deze calde hij waarna de turn kwam. Dit was 1 van de 7 kaarten die ik niet wilde zien (2 x A, 1 X Q en 4 X T), het was de T. dit gooide al mijn wrede plannen overhoop en kon ik mijn agressieve insteek mooi even weer terug in mijn kontzak stoppen. Na een kleine bet op de turn en te checken op de river checkte hij ook en won hij met de straat omdat hij AQo speelde (hoezo agressief). Zijn check op de river was wel opmerkelijk in mijn ogen, maar hij vreesde de runner-runner flush mogelijkheid. Jammer maar toch aanzienlijk wat centjes bespaart (pot van circa $150).

Naast het pokeren doe ik natuurlijk ook nog andere dingen. Ik stuur mailtjes naar iedereen die interesse toont en denk veel aan mijn collega’s die hun laatste loodjes hebben voordat zij van hun vakantie gaan genieten.

Avy Rijnbergen en Daniel Negreanu

Ook is hier een grote beurs aan de gang waar alles op pokergebied te vinden is. Hier zijn ook diverse pro’s te vinden die hun dingen aan het promoten zijn. Ik heb niet zoveel met die promoties maar als ik de kans krijg om het nieuwe boek van Daniel Negreanu te kopen terwijl hij deze ook signeert wil ik best even de tijd nemen om in de rij te gaan staan. Naast de gebruikelijke handtekening neemt hij ook de moeite om er nog even “Not bad for your first time” in te zetten. Hier denk ik wel iets anders over, maar OK, ik ga wel akkoord.

De komende dagen zal ik nog wat cash games gaan spelen en de andere kant van de strip opzoeken.