Avy’s WSOP Main Event Blog – Wie is wie?

Joris |

Gerelateerde links:

  1. Introductie
  2. Op naar Vegas
  3. Wachten
  4. Wie is wie?
  5. Illusie armer, ervaring rijker
  6. Tijd over…
  7. Alweer thuis

Op 3 juli is het WSOP spektakel dan eindelijk los gegaan! Om 12 uur was het zover, de eerste kaarten in de Amazon Room werden geschud. Ik vond het wel prima en koos ervoor om nog even lekker met mijn meissie te kletsen via de MSN. Niet heel lang na het startschot ben ik wel die kant op gegaan om te kijken hoe het er aan toe zou gaan.

Barry Greenstein (WSOP)

Eenmaal bij de Rio ben ik direct doorgelopen naar de zaal waar alles gebeurd. De spanning die er hangt is geweldig en de bekende spelers zijn al snel te ontdekken, vooral omdat daar vaak de meeste mensen omheen hangen. Natuurlijk was ik benieuwd naar de Nederlanders die vandaag zouden spelen. Na een tijdje rondgelopen te hebben kon ik bijna niemand vinden, het zal vast aan mijn kennis gelegen hebben maar oké. Even snel fotootje genomen van Barry Greenstein en op naar een restaurant, want op normale tijden eten zit er hier op de een of andere manier niet in.

Ontzettend leuk is het om alle Nederlanders te ontmoeten. Soms heb je niet eens het gevoel dat je aan de andere kant van de plas staat. Ik heb samen met mijn Nederlandse collega’s wat gegeten en gedronken. Gelukkig hadden zij al meer bekende spelers gespot en konden ze mij daar naartoe brengen, natuurlijk niet voordat ik nog even een foto had genomen van de rokende Scotty Nguyen.

Weer eenmaal binnen in de Amazon Room was het al snel raak, Noah Boeken zat er wat ongeïnteresseerd bij maar wist volgens mij drommels goed waar hij mee bezig was. Hij had een berg met chippies en had waarschijnlijk ook goede muziek op zijn iPod.

Avy Rijnbergen en Tony G (WSOP)

De adrenaline stroomde al goed door mijn lijf, ik ben benieuwd hoe dat morgen zal zijn als ik zelf los ga. Gelukkig staat naast het spelen van een potje poker, ontspanning ook hoog in het vaandel van de verschillende organisaties hier in Las Vegas. Gisteravond was ik via een leuk Nederlands stel uitgenodigd om mee te gaan naar het feestje van Pokernews en Mansion Poker. Dit feestje was in het Bellagio en er staan inmiddels beelden van op Pokernews. Omdat het niet een heel druk bezocht feestje was besloot ik om even met Tony G (een poker pro bekend van TV) te gaan praten, omdat ik van mening ben dat hij weer wat vaker van zich moet laten horen en dan bedoel ik natuurlijk zijn niet zo’n leuke kant aan de poker tafel. Jullie snappen natuurlijk dat dit allemaal lulkoek is en dat ik allang blij was dat ik hem een had kon schudden en even kon vragen of hij er vertrouwen in had.

Ook mijn derde dag in Vegas was weer een leuke! Veel bekende mensen gezien en me natuurlijk overal weer naar binnen gepraat. De wereld is klein, maar ó zo leuk!